Podžić i Šiljegović s Schroetterom

Potrebna izgradnja kapaciteta koji će pripadnike OSBiH učiniti kredibilnijim u izvršavanju zadataka

Potrebna izgradnja kapaciteta koji će pripadnike OSBiH učiniti kredibilnijim u izvršavanju zadataka
12.04.2016.
u 19:25
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj zajedničkog povjerensta za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović primili su danas u Sarajevu u nastupni posjet novog komandanta EUFOR-a u BiH general-majora Friedrich Schroettera.

Pomoć pripadnika OSBiH civilnom stanovništvu, proces uništavanja viškova zastarjelog streljiva te potreba izgradnje kapaciteta za transparentno trošenje proračunskih sredstava za potrebe sektora obrane, kao i daljnja izgradnja potencijala za sudjelovanje pripadnika OSBiH u mirovnim misijama u inozemstvu neke su od tema koje su dominirale u razgovoru predstavnika PSBiH i novoimenovanog komandanta EUFOR-a u BiH.

Razmijenjena su mišljenja i o aktivnostima koje na polju civilne kontrole Oružanih snaga BiH provode Zajedničko povjerenstvo  za obranu i sigurnost BiH i Ured parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, kao i o aktualnom stanju u sektoru obrane u našoj zemlji.

Poseban naglasak u razgovoru stavljen je na mogućnosti stvaranja boljih uvjeta za život i rad pripadnika OSBiH, te na potrebu izgradnje kapaciteta koji će pripadnike OSBiH učiniti kredibilnijim u izvršavanju zadataka, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.