Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Potrebna izgradnja kapaciteta koji će pripadnike OSBiH učiniti kredibilnijim u izvršavanju zadataka

12. travnja 2016. u 19:25 0 komentara 51 prikaza
EUFOR

Predsjedatelj zajedničkog povjerensta za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović primili su danas u Sarajevu u nastupni posjet novog komandanta EUFOR-a u BiH general-majora Friedrich Schroettera.

Pomoć pripadnika OSBiH civilnom stanovništvu, proces uništavanja viškova zastarjelog streljiva te potreba izgradnje kapaciteta za transparentno trošenje proračunskih sredstava za potrebe sektora obrane, kao i daljnja izgradnja potencijala za sudjelovanje pripadnika OSBiH u mirovnim misijama u inozemstvu neke su od tema koje su dominirale u razgovoru predstavnika PSBiH i novoimenovanog komandanta EUFOR-a u BiH.

Razmijenjena su mišljenja i o aktivnostima koje na polju civilne kontrole Oružanih snaga BiH provode Zajedničko povjerenstvo  za obranu i sigurnost BiH i Ured parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, kao i o aktualnom stanju u sektoru obrane u našoj zemlji.

Poseban naglasak u razgovoru stavljen je na mogućnosti stvaranja boljih uvjeta za život i rad pripadnika OSBiH, te na potrebu izgradnje kapaciteta koji će pripadnike OSBiH učiniti kredibilnijim u izvršavanju zadataka, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću PSBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.