sjednica

Postavljanjem izaslaničkih pitanja počela sjednica Doma naroda PSBiH

Foto: FENA
Postavljanjem izaslaničkih pitanja počela sjednica Doma naroda PSBiH
07.04.2017.
u 12:39
Pogledaj originalni članak

Postavljanjem izaslaničkih pitanja počela je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi izaslanici trebalo da razmatraju zahtjev Vijeća ministara BiH da se set zakona koji se odnose na trošarine razmatra po hitnom postupku.

Današnjoj sjednici, za razliku od prošle koja nije održana zbog nedostatka kovruma jer joj nisu prisustvovala tri izaslanika iz Kluba srpskog naroda, prisustvuju svi izaslanici iz ovog kluba.  

Nakon postavljanja izaslaničkih pitanja bit će utvrđen dnevni red današnje sjednice na kojoj bi trebalo da se nađe i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovine, po hitnom postupku.

Delegati bi trebalo da razmatraju principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na nivou BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Između ostalog, predviđeno je i razmatranje zahtjeva za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH smjenom zamjenika ministrice obrane Bosne i Hercegovine Seada Jusića.

Pred izaslanicima trebali bi se naći i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: “Upravljanje grantovima u institucijama“, kao i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: “Planiranje proračunskih rashoda u institucijama BiH“, koje je pripremio Ured za reviziju institucija BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.