Alarmantno

Posljednji psihotest policijski službenici u BiH radili 2006. godine

Posljednji psihotest policijski službenici u BiH radili 2006. godine
08.12.2015.
u 07:00
Građani moraju biti svjesni kako su zaštićeni od zloupotrebe ovlasti policijskih službenika tijekom obavljanja rada
Pogledaj originalni članak

"Dubljom analizom ustanovili smo kako su posljednji liječnički pregledi i psihotestovi policijskih službenika posljednji put rađeni 2006.", kazao je pomoćnik ministra sigurnosti BiH i predsjedatelj Odbora za žalbe građana Vjekoslav Vuković. On je podsjetio kako policijski službenici rade pod visokim stresom, ali i da institucije za koje rade trebaju dati adekvatan odgovor na njihov psihički tretman.

"Prošle godine smo donijeli zaključak koji je PS BiH usvojio, a kojim će se naći sredstva da se policijski službenici liječnički tretiraju i imaju adekvatne psihotestove. Čak smo na tragu promjene Zakona o policijskim službenicima kako bi svaka agencija imala svog psihologa", rekao je Vuković na stručnoj diskusiji o temi "Jačanje policijske odgovornosti i integriteta: Procedure za postupanje u odnosu na pritužbe građana na rad policijskih službenika" održanoj jučer.

Diskusiju je organizirao Centar za sigurnosne studije u suradnji s Odborom za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH te Ženevskim centrom za demokratsku kontrolu oružanih snaga. Cilj diskusije, prema riječima glavnog tajnika Centra za sigurnosne studije Denisa Hadžovića, jest jačanje odgovornosti i integriteta policije, a kako bi se pokušalo povećati povjerenje građana u policiju.

"Građani moraju biti svjesni da su zaštićeni od zloupotrebe ovlasti ili ponašanja policijskih službenika tijekom obavljanja rada, da će njihove pritužbe biti profesionalno ocijenjene i da će dobiti odgovor je li bilo zloupotreba ponašanja i nesavjesnog rada", rekao je Hadžović. On je istaknuo kako je podrška iznimno važna jer su individualna prava građana najveća svetinja demokracije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.