Hrvatska Udruga Mladih u Središnjoj Bosni

Posjetili 83 obitelji i pomogli im na razne načine

08.05.2020.
u 11:20
Pogledaj originalni članak

Članovi Hrvatske Udruge Mladih u Središnjoj Bosni u proteklih 60-tak dana su posjetili 83 obitelji. Šest obitelji je s područja Travnika, 77 obitelji s područja Viteza. 

- Doista smo u ovom razdoblju pokušali biti dostupni svima, koliko su to naše mogućnosti dopuštale. Pomagali smo na razne načine; ogrjev, lijekovi, hrana, režije, prijevoz..., kažu nam iz Udruge. 

- U obilasku naših sugrađana, osjetili smo kako kod velike većine nedostaje ona mala pažnja svih nas prema njima. Mnogi su se požalili na susjede, rodbinu i prijatelje kako ih ne posjećuju, niti kontaktiraju. Mi smo se trudili u svaki dom donijeti osmjeh i toplu riječ, ističu iz Udruge. 

Također su kupili sjemenske krumpire i podijelili osobama i obiteljima kojima je potrebno.

- Svakodnevno smo imali pozive, zahtjeve koje nismo bili spremni ispoštovati. Bilo je tu raznih zahtjeva od kupovine mobitela, plaćanja računa za internet, zahtjev za novčanom pomoći i mnogi drugi. Tražili smo način kako što dugotrajnije pomoći osobama i obiteljima kojima je pomoć potrebna, naglašavaju iz Udruge. 

- Ogroman plus je u tome što su naši volonteri vidjeli u kakvim uvjetima žive pojedine osobe, s kakvim se problemima susreću, što ih muči, s kakvim stilom života žive i mnogo toga. Naši mladi su mogli mnogo naučiti iz njihovih primjera i vidjeli kako u životu ne ide uvijek baš onako kako smo to zamislili i kako se sve može okrenuti u sekundi. ➕Plus je također što smo svi mogli vidjeti zajedništvo svih nas. Kako se borimo svi zajedno da pomognemo našim sugrađanima, naglasili su iz Udruge. 

Kažu kako se trude kupovati namirnice dužeg roka trajanja, namirnice koje su svakodnevno potrebne, najpotrebniju higijenu, potrebne lijekove i ostalo po potrebi.

- Trenutno smo pokrenuli akciju za rješavanje stambenog pitanja Luce Milešić. Obećali smo do kraja ljeta za Lucu pronaći najbolje rješenje. Sve informacije o ovoj akciji imaju na Facebook stranici HUM-a

Zahvalili su svima koji su pomogli na bilo koji način u ovim aktivnostima.

Ključne riječi
Hum
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.