UBLAŽAVANJE EKONOMSKIH POSLJEDICA

Pomoć gospodarstvenicima u RS koji su radili smanjenim kapacitetima

Pomoć gospodarstvenicima u RS koji su radili smanjenim kapacitetima
28.04.2020.
u 10:41
Pogledaj originalni članak

Vlada Republike Srpske (RS) prihvatila je zahtjev Gospodarske komore da se omogući isplata najniže plaće s doprinosima i radnicima u tvrtkama koje su, uslijed širenja virusa korona, radile smanjenim intenzitetom.

U tu isplatu već su uključena gospodarska društva kojima je zbog odluka Stožera za izvanredne situacije u RS zabranjen rad u ožujku i/ili travnju.

- Ministarstvo gospodarstva i poduzetništva RS pripremilo je obrazac na osnovu kojeg će preduzetnici prijaviti u kojem obimu su smanjene poslovne aktivnosti, kako bi im za travanj bilo omogućeno korištenje sredstava predviđenih za ublažavanje ekonomskih posljedica ove krize - navedeno je u priopćenju iz Gospodarske komore RS.

Pozvali su nadležne u gospodarskm društvima koja su radila smanjenim kapacitetima u travnju, da ispune obrazac i dostave ga nadležnim ministarstvima.

- Ovom mjerom Vlada RS-a pokazala je spremnost da se gospodarstvu, u ovom trenutku, pruži značajna podrška za prevladavanje postojeće krize – naveli su iz Gospodarske komore RS.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.