Hrvatski ministar:

Pomjerit ćemo granicu 3 km prema BiH

Pomjerit ćemo granicu 3 km prema BiH
24.06.2016.
u 18:49
Pogledaj originalni članak

Tehnički ministar unutarnjih poslova RH Vlaho Orepić razgovarao je u petak na radnom sastanku s čelnicima Sinja o Bilom brigu, graničnome prijelazu s Bosnom i Hercegovinom.

Najavio da će se ispraviti pogrešno ucrtana granična crta za koju je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Kristina Križanac rekla kako je pomaknuta 2,5 do tri kilometra u dubinu teritorija Hrvatske.

"Konstatirali smo da je granična crta pogrešno ucrtana i u tom smislu ćemo pristupiti ispravku. Mi ćemo učiniti sve da taj granični prijelaz bude na samoj granici", rekao je ministar Orepić novinarima nakon sastanka.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Kristina Križanac podsjetila je kako su teškoće s graničnim prijelazom Bilim brigom počele prije godinu i pol, kad je počela gradnja novoga prijelaza.

"Novi granični prijelaz pomaknut je u dubinu teritorija Republike Hrvatske. Tada je Gradsko vijeće jednoglasno odlučilo da se taj problem preispita, o čemu smo izvijestili ovlaštene institucije, od kojih očekujemo očitovanje", rekla je Križanac, prenosi Hina.

Po njezinim riječima, novi granični prijelaz Bili brig posebice je pogodio sinjske pčelare jer su njihova imanja na kojima se bave pčelarstvom ostala s "one strane granice". Dodatni problem pčelarima jest što taj granični prijelaz radi u periodu 6-22 sata, a oni svoje proizvode i opremu prevoze obično kasnije noću jer je priroda pčelarstva takva.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.