ISPRIČALI SE

Policajci iz Teksasa zgrozili načinom na koji su vodili uhićenog: Ovo nije 1819. godina!

Foto: Facebook
Policajci iz Teksasa zgrozili načinom na koji su vodili uhićenog: Ovo nije 1819. godina!
07.08.2019.
u 14:19
Obojica policajaca su bijelci dok je osumnjičeni 43-godišnjak crnac pa je situacija mnoge podsjetila na vrijeme robovlasništva
Pogledaj originalni članak

Fotografije dvojice policajaca i osumnjičenika iz Galvestona u američkoj saveznoj državi Teksas izazvala je zgražanje mnogih na internetu. 

Na fotografiji se, naime, vidi kako dvojica policajaca na konjima vode 43-godišnjeg Donalda Neelyja kojemu su ruke na leđima povezane lisicama, a na kojima je bilo uže pomoću kojega ga je jedan od policajaca vodio.

Obojica policajaca su bijelci dok je osumnjičeni 43-godišnjak crnac pa je situacija mnoge podsjetila na vrijeme robovlasništva.

Nelly je, naime, uhićen u subotu te je optužen za kriminalno ometanje posjeda, a već je u nedjelju pušten na slobodu.

Nakon što se fotografija proširila internetom policija je objasnila kako je riječ o traci koja je bila pričvršćena za lisice kojima je Neely bio vezan, a ne o konopcu.

– Iako se ova tehnika korištenja konja za transport osobe tijekom uhićenja smatra najboljom praksom u nekim scenarijima, kao što je kontrola mnoštva, ta praksa nije ispravno korištena u ovom slučaju – rekao je šef policije u Galvestonu Vernon Hale III.

Rekao je kako su policajci loše prosudili u ovom slučaju te da su mogli čekati prijevoz na lokaciji uhićenja.

– Razumijemo negativnu percepciju ovog postupka i vjerujemo da je najprikladnije prestati koristiti ovu tehniku – dodao je.

Fotografiju je na Facebooku objavila i šogorica uhićenog Christin Neely koja je napisala kako su ga tretirali kao životinju te poručila da 'ovo nije 1819,. nego 2019. godina'.

 


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.