Olivier Cadic

Podrška Francuske europskim integracijama BiH i regije Zapadnog Balkana

Podrška Francuske europskim integracijama BiH i regije Zapadnog Balkana
12.09.2018.
u 18:51
Pogledaj originalni članak

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u posjetu francuskog senatora Oliviera Cadica s kojim je razgovarao o odnosima u regiji s naglaskom na završetak razgovora Beograd-Priština.

Crnadak je informirao gosta o procesu pristupanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji s naglaskom na reformske procese i mjere iz reformske agende, istaknuvši da je za BiH od velike važnosti reformirati institucije i pripremiti cijelo društvo za buduće članstvo u EU. To uključuje jačanje ekonomije, uspostavu vladavine prava, borbu protiv korupcije kao i osiguranje stabilnosti i sigurnosti. Naglasio je da je ključno da se perspektiva članstva regije u EU ne izgubi.

Šef bh. diplomacije je istaknuo da su odnosi Beograd-Priština najvažnije pitanje u regiji koje je neophodno riješiti i dodao da će Beograd i Priština najlakše doći do zajednički prihvatljivog rješenja ukoliko bi bilo što je moguće manje utjecaja sa strane. 

Senator Cadic je istaknuo podršku Francuske europskim integracijama BiH i regiona Zapadnog Balkana i dodao da je on osobno veliki zagovornik što bržeg pristupa BiH i cijele regije Europskoj uniji.     

Sastanku je prisustvovao i veleposlanik Republike Francuske u BiH Guillaume Rousson.                

Cadic je prije posjeta Bosni i Hercegovini, u okviru posjeta regiji posjetio Tiranu, Skoplje i Beograd gdje je razgovarao s predsjednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom, predsjednikom Vlade Republike Makedonije Zoranom Zaevim i predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i s ministrima vanjskih poslova tih zemalja Ditmirom Bushatijem, Nikolom Dimitrovim i Ivicom Dačićem, priopćeno je iz MVP-a BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.