Zloporaba položaja

Podignuta optužnica protiv troje vladinih dužnosnika u Brčkom

Podignuta optužnica protiv troje vladinih dužnosnika u Brčkom
16.10.2015.
u 12:52
Optužnica je podignuta protiv Nataše Đudurović i njezinih suradnika Siniše Jovanovića i Drage Stojića
Pogledaj originalni članak

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti, Tužiteljstvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv bivše predstojnice Odjela za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove Nataše Đudurović i njezinih bliskih suradnika Siniše Jovanovića i Drage Stojića. 
 
Stojića, Jovanovića i Đudurović tereti se kako su iskorištavanjem svog službenog položaja protuzakonito postupili u postupku utvrđivanja urbanističkih preduvjeta za raspolaganje javnom imovinom bez objavljivanja natječaja, čime su pribavili korist jednom tadašnjem dužnosniku Distrikta, a istodobno su pričinili štetu njegovom susjedu, navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.
 
Stojiću se stavlja na teret da je izradio i potpisao, a Jovanoviću i Đudurević da su potpisali i ovjerili izvod iz prostorno-planske dokumentacije za koji su znali da nije u suglasnosti s planskim dokumentom više pravne snage te da je suprotan pravilima urbanističke struke. To je u konačnici omogućilo neposredno raspolaganje građevinskim zemljištem Distrikta u korist visoko pozicioniranog dužnosnika Skupštine Distrikta na štetu suvlasnika stambenog objekta izgrađenog na susjednoj parceli, stoji u priopćenju.

Optužnicu s prikupljenim dokazima o kaznenom djelu i osumnjičenima Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH dostavilo je Osnovnom sudu na daljnji kazneni postupak, a koji je u fazi prethodnog saslušanja ovu optužnicu u cijelosti potvrdio. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.