Zloporaba položaja

Podignuta optužnica protiv troje vladinih dužnosnika u Brčkom

vlada Brčko distrikt
16.10.2015.
u 12:52

Optužnica je podignuta protiv Nataše Đudurović i njezinih suradnika Siniše Jovanovića i Drage Stojića

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti, Tužiteljstvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv bivše predstojnice Odjela za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove Nataše Đudurović i njezinih bliskih suradnika Siniše Jovanovića i Drage Stojića. 
 
Stojića, Jovanovića i Đudurović tereti se kako su iskorištavanjem svog službenog položaja protuzakonito postupili u postupku utvrđivanja urbanističkih preduvjeta za raspolaganje javnom imovinom bez objavljivanja natječaja, čime su pribavili korist jednom tadašnjem dužnosniku Distrikta, a istodobno su pričinili štetu njegovom susjedu, navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.
 
Stojiću se stavlja na teret da je izradio i potpisao, a Jovanoviću i Đudurević da su potpisali i ovjerili izvod iz prostorno-planske dokumentacije za koji su znali da nije u suglasnosti s planskim dokumentom više pravne snage te da je suprotan pravilima urbanističke struke. To je u konačnici omogućilo neposredno raspolaganje građevinskim zemljištem Distrikta u korist visoko pozicioniranog dužnosnika Skupštine Distrikta na štetu suvlasnika stambenog objekta izgrađenog na susjednoj parceli, stoji u priopćenju.

Optužnicu s prikupljenim dokazima o kaznenom djelu i osumnjičenima Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH dostavilo je Osnovnom sudu na daljnji kazneni postupak, a koji je u fazi prethodnog saslušanja ovu optužnicu u cijelosti potvrdio. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije