zakonodavno tijelo

Počinje jesensko zasjedanje Sabora: Zastupnici imaju 39 pitanja za vladajuće

Počinje jesensko zasjedanje Sabora: Zastupnici imaju 39 pitanja za vladajuće
15.09.2021.
u 08:20
Pogledaj originalni članak

Nakon dvomjesečne ljetne stanke Hrvatski sabor počinje redovno jesensko zasjedanje koje prema Ustavu traje do sredine prosinca. 

Zasjedanje će otvoriti 'aktualnim prijepodnevom' u kojemu će pitanja članovima Vlade postaviti 39 zastupnika, prva će to učiniti Dragana Jeckov (SDSS), posljednji HDZ-ov Ante Bačić.  Na samom početku premijer Andrej Plenković će imati Godišnje podnošenje izvještaja, koje je uobičajno na prvoj sjednici jesenskog zasjedanja.

Sabor očekuju i druge promjene. Naime, od 15. srpnja kad je bila bio kraj ljetnog zasjedanja u samim strankama došlo je do promjena. Miroslav Škoro i Vesna Vučemilović napustili su Domovinski pokret na čijem je čelu bio Škoro i pridružili se saborskom klubu Hrvatskih suverenista. SDP je isključio čak četiri svoja zastupnika i još uvijek nije poznato hoće li oni biti u njihovom klubu i ne. 

Sabor će bez prekida zasjedati do 12. studenoga, nakon čega će napraviti stanku zbog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Zastupnici se u Sabornicu vraćaju 24. studenoga i radit će sve do 15. prosinca. 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.