jedinstveni broj

Plaćanje parkiranja SMS-om

Plaćanje parkiranja SMS-om
03.02.2018.
u 10:26
Pogledaj originalni članak

Općine i gradovi u BiH sjednice vijeća ponekad održavaju maratonski, kada se ne mogu dogovoriti oko neke točke, pa se gotovo svi vijećnici jave za riječ, no Skupština vijeća u Derventi ostat će zapamćena kao jedna od opširnijih s obzirom na to da se raspravljalo o 40 točaka dnevnog reda.

Uređivanje javnih površina

Za početak, jednoglasno je usvojen program zajedničke komunalne potrošnje za 2018. kojim su planirana sredstva u iznosu od 650.300 KM za djelatnosti koje su obuhvaćene programom. Pred vijećnicima se našao i program razvoja sporta za ovu godinu. Načelnik Odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Slaven Pašalić istaknuo je kako su u programu postavljeni ciljevi i zadaci koji će biti realizirani tijekom godine. Jednoglasno je usvojen i plan raspodjele sredstava za sportske organizacije i sportaše u 2018. Pašalić je rekao kako je u proračunu općine za 2018. godinu planiran grant udrugama iz oblasti sporta u iznosu od 420.000 KM.

Od 30 sportskih udruga, 21 je ispunila sve uvjete za financiranje, tako da njima idu 383 tisuće i 200 KM. I oni koji nisu ispunili sve uvjete, nisu ostali bez ičega.

Pčelarstvo...

Za njih 9 predviđeno je 36.800 KM. Usvojena je i informacija da su dodijeljeni poticaji poljoprivrednicima. Tako je za proizvodnju mlijeka izdvojeno 146.170 KM, a za proizvodnju ovaca i koza 62.300. Pčelari su dobili 28.612 KM. Izabran je i najbolji ponuđač za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RS-a. Na aktualnom satu postavilo se i pitanje određivanja telefonskog broja za slanje SMS-a za plaćanje parkiranja. Rečeno je da je Regulacijska agencija odredila jedinstven broj za sve operatere za slanje SMS-a za parkiranje i da se taj broj nalazi na svim pločama uz parkirališna mjesta. Razgovaralo se i o gospodarskim temama pa se došlo do pitanja o sudbini strojeva za pakiranje jogurta u vrijednosti od 440.000 KM, koji su stavljeni na raspolaganje općini Derventa. Odgovoreno je da je Općina Derventa odbila donaciju.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.