OMILJENI NAPITAK

Pijete kavu s mlijekom, cappuccino ili aromatiziranu? Doznajte koja je najnezdravija

Pijete kavu s mlijekom, cappuccino ili aromatiziranu? Doznajte koja je najnezdravija
08.03.2018.
u 13:30
Iako ima mnogo dobrobiti za naše zdravlje, dodaci s kojima je pijemo mogu je učiniti neprijateljem našeg zdravlja.
Pogledaj originalni članak

Kava je mnogima omiljeni napitak bez kojeg ne mogu zamisliti ni jedan dan. Iako ima mnogo dobrobiti za naše zdravlje, dodaci s kojima je pijemo mogu je učiniti neprijateljem našeg zdravlja. 

"Obična" crna kava bez dodatka mlijeka i šećera najbolji je izbor, a ako ste ipak više ljubitelj one s mlijekom, već ste dodali tom napitku nešto više kalorija. Nutricionistica Geraldine Georgeou za Daily Mail je pojasnila kako dodatak šećera, mlijeka i šlaga mogu itekako povećati kaloričnu vrijednost napitka i zbog količine šećera koju konzumiramo, uzrokovati i neke zdravstvene probleme i neželjene kilograme. Šećer je jedan od najvećih neprijatelja ljudskog zdravlja, a zabrinjava činjenica da većinom nismo ni svjesni koliko šećera konzumiramo kroz namirnice za koje ne bismo ni pomislili da sadrže "skriveni" šećer ili masnoće. Georgeou tvrdi kako su kave s dodanim aromama najgori izbor jer jedna šalica sadrži u prosjeku čak 220 kalorija, 27 grama šećera i devet grama masnoća. 

Cappuccino nije ni loš ni dobar

Cappuccino spada u kategoriju: ni doba ni loš", tvrdi nutricionistica, ali je svakako bolji izbor od aromatizirane kave. Šalica sadrži u prosjeku oko 120 kalorija, 10 grama šećera i šest grama masnoće. Duža crna kava još je bolji izbor jer u pravilu se služi bez dodatka šećera i mlijeka i ne sadrži ništa osim kave i vode. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.