Jak vjetar nosio sve pred sobom

Olujno nevrijeme u više županija: Stabla padala po autima, nema struje, u Kutini vjetar odnio krov sa školske dvorane

Foto: pixell
Foto: pixell
Foto: pixell
Foto: pixell
Foto: pixell
01.08.2021.
u 17:33
Pogledaj originalni članak

Snažno nevrijeme prošlo je sisačkim, petrinjskim i glinskim područjem ostavivši za sebe brojna počupana stabla i štete na objektima. U Petrinji je snažan vjetar oštetio objekte koji su pretrpjeli štetu u prosinačkom potresu. Oštećeno je i krovište crkve Svetog Lovre.

Na terenu su vatrogasne službe kako bi sanirale štetu i normalizirali promet. Štete ima i u Hrvatskoj Kostajnici. Nevrijeme je pogodilo i područje Moslavine. U Kutini je vjetar odnio krov sa školske dvorane srednje škole Tina Ujevića. Dio Moslavine je bez struje.

Olujno nevrijeme pogodilo je i Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju, a za sobom je ostavilo materijalnu štetu na objektima, srušena stabla i poteškoće u prometu i opskrbi strujom. "Građani dojavljuju da je drveće blokiralo ceste te su popadale strujne bandere. Na terenu su vatrogasci te im je prioritet raskrčivanje cesta od drveća i strujnih bandera", ističe civilna zaštite i dodaje da je u tijeku 20 intervencija. Županijski centar 112 Zagreb, koji je dobio više dojava ističe da je nevrijeme uzrokovalo materijalnu štetu na objektima, probleme u opskrbi električnom energijom te prekide u prometu zbog stabala i stupova na prometnicama.

"U mjestima Begovići, Gornja i Donja Pastuša te Tremušnjak došlo je do nestanka struje. U mjestu Gornji Žirovac također ima drveća po cesti te je u tijeku raskrčavanje", dodaje Ravnateljstvo civilne zaštite. Županijski centar 112 Požega zaprimilo je dojavu o nevremenu koje je napravilo štetu na krovovima kuća, rušilo drveća na prometnice i dovelo do prekida opskrbe električnom energijom zbog čega su žurne službe na terenu.

Virovitički Županijski centar također je zaprimilo dojave da je nevrijeme srušilo nekoliko stabala na prometnice.
 

 

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.