najpopularnije aplikacije

Odzvonilo korisnicima: WhatzApp, Skype i Viber na izdisaju

Foto: Facebook
Odzvonilo korisnicima: WhatzApp, Skype i Viber na izdisaju
18.08.2016.
u 15:22
Europska komisija navodno sprema novi pravilnik za rujan koji će ovim servisima nametnuti isti regulatorni okvir koji vrijedi klasičnim telekom operaterima
Pogledaj originalni članak

Skype, WhatzApp, Viber - najpopularnije su aplikacije za besplatne razgovore i SMS poruke, a ako je vjerovati natpisima Financial Timesa - čini se da je tome došao kraj.

Naime, telekomunikacijske tvrtke godinama lobiraju kod EU zakonodavstva da sankcioniraju konkurente koji pružaju usluge besplatnih poziva i poruka.

Oni zamijeraju to što ne ulažu u razvoj mreže, te ne plaćaju poreze EU. Podsjećanja radi, WhatzApp je u vlasništvu Facebooka, Skype je pod kontrolom Microsofta - dok Viber ima posebnog vlasnika.

Europska komisija navodno, prenosi FT sprema novi pravilnik za rujan koji će ovim servisima nametnuti isti regulatorni okvir koji vrijedi klasičnim telekom operaterima, prenosi N1.

U prvom redu Telefonica i Orange se najviše žale, a smatraju da se Google, Viber, Skype trebaju ragistrirati i kao telekom kompanije. Nova EU pravila, kako doznaje Financial Times dat će veće ovlasti državama da samostalno reguliraju odnose.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.