najpopularnije aplikacije

Odzvonilo korisnicima: WhatzApp, Skype i Viber na izdisaju

komunikacije
Facebook
18.08.2016.
u 15:22

Europska komisija navodno sprema novi pravilnik za rujan koji će ovim servisima nametnuti isti regulatorni okvir koji vrijedi klasičnim telekom operaterima

Skype, WhatzApp, Viber - najpopularnije su aplikacije za besplatne razgovore i SMS poruke, a ako je vjerovati natpisima Financial Timesa - čini se da je tome došao kraj.

Naime, telekomunikacijske tvrtke godinama lobiraju kod EU zakonodavstva da sankcioniraju konkurente koji pružaju usluge besplatnih poziva i poruka.

Oni zamijeraju to što ne ulažu u razvoj mreže, te ne plaćaju poreze EU. Podsjećanja radi, WhatzApp je u vlasništvu Facebooka, Skype je pod kontrolom Microsofta - dok Viber ima posebnog vlasnika.

Europska komisija navodno, prenosi FT sprema novi pravilnik za rujan koji će ovim servisima nametnuti isti regulatorni okvir koji vrijedi klasičnim telekom operaterima, prenosi N1.

U prvom redu Telefonica i Orange se najviše žale, a smatraju da se Google, Viber, Skype trebaju ragistrirati i kao telekom kompanije. Nova EU pravila, kako doznaje Financial Times dat će veće ovlasti državama da samostalno reguliraju odnose.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?