LIVNO

Održan sastanak predstavnika direkcija županijskih robnih rezervi i Federalne direkcije robnih rezervi

Održan sastanak predstavnika direkcija županijskih robnih rezervi i Federalne direkcije robnih rezervi
05.07.2022.
u 11:38
Pogledaj originalni članak

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije predstavnici  direkcija županijskih robnih rezervi i Federalne direkcije robnih rezervi održali su sastanak na kojemu se razgovaralo o potrebi bolje uvezanosti i međusobne koordinacije županijskih i  Federalne direkcije robnih rezervi. Razgovaralo se i o planskim aktivnostima za navedeno razdoblje, zatim o trenutnom stanju robnih rezervi u županijama te aktivnostima na rješavanju  problema u radu Direkcija. 

Sastanku je nazočio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske  županije Božo Perić, ovlašteni predstavnici Vlade Hercegbosanske županije, Ureda za reviziju učinka Vlade Federacije BiH, predstavnici Direkcija za robne rezerve Hercegbosanske  županije, Sarajevske županije, ZDŽ-a, Unsko-sanske županije i Srednjobosanske županije, te  predstavnici poljoprivrednih proizvođača s područja Hercegbosanske županije 
Direkcija robnih rezervi Hercegbosanske županije sa svoje strane poduzima aktivnosti s  ciljem rješavanja kako tehničkih problema i izazova, tako i ključnih pitanja statusa i problema  financiranja minimuma sredstava za nabavku osnovnih prehrambenih proizvoda, kao i  aktivnom sudjelovanju u izradi zakonske regulative.   
Na sastanku je zaključeno da se u narednom razdoblju pristupi rješavanju prisutnih problema u radu Direkcije, kako u Vladi FBiH, Federalnoj direkciji robnih rezervi, tako i u Vladama županija.  
Nakon sastanka nazočni su posjetili farmu Šišović, gdje ih je jedan od vlasnika farme Dane Šišović upoznao s radom i aktivnostima poljoprivrednih proizvođača.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.