Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Održan sastanak predstavnika direkcija županijskih robnih rezervi i Federalne direkcije robnih rezervi

05. srpnja 2022. u 11:38 0 komentara 100 prikaza

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije predstavnici  direkcija županijskih robnih rezervi i Federalne direkcije robnih rezervi održali su sastanak na kojemu se razgovaralo o potrebi bolje uvezanosti i međusobne koordinacije županijskih i  Federalne direkcije robnih rezervi. Razgovaralo se i o planskim aktivnostima za navedeno razdoblje, zatim o trenutnom stanju robnih rezervi u županijama te aktivnostima na rješavanju  problema u radu Direkcija. 

Sastanku je nazočio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske  županije Božo Perić, ovlašteni predstavnici Vlade Hercegbosanske županije, Ureda za reviziju učinka Vlade Federacije BiH, predstavnici Direkcija za robne rezerve Hercegbosanske  županije, Sarajevske županije, ZDŽ-a, Unsko-sanske županije i Srednjobosanske županije, te  predstavnici poljoprivrednih proizvođača s područja Hercegbosanske županije 
Direkcija robnih rezervi Hercegbosanske županije sa svoje strane poduzima aktivnosti s  ciljem rješavanja kako tehničkih problema i izazova, tako i ključnih pitanja statusa i problema  financiranja minimuma sredstava za nabavku osnovnih prehrambenih proizvoda, kao i  aktivnom sudjelovanju u izradi zakonske regulative.   
Na sastanku je zaključeno da se u narednom razdoblju pristupi rješavanju prisutnih problema u radu Direkcije, kako u Vladi FBiH, Federalnoj direkciji robnih rezervi, tako i u Vladama županija.  
Nakon sastanka nazočni su posjetili farmu Šišović, gdje ih je jedan od vlasnika farme Dane Šišović upoznao s radom i aktivnostima poljoprivrednih proizvođača.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.