Nakon dva mjeseca

Od 1. lipnja ponovno se uspostavlja putnički željeznički promet u RS

Od 1. lipnja ponovno se uspostavlja putnički željeznički promet u RS
30.05.2020.
u 15:10
Pogledaj originalni članak

Od ponedjeljka, 1. lipnja, ponovno se uspostavlja promet putničkih vlakova Želјeznica Republike Srpske po važećem redu vožnje.

Obustava je bila na snazi od 20. ožujka, zbog pandemije koronavirusa. 

Prometovanje putničkih vlakova Želјeznica RS-a uspostavlјa se uz provođenje zaklјučka Stožera za izvanredne situacije RS, te u skladu sa uputstvima Instituta za javno zdravstvo RS, s cilјem prevencije, zaštite i kontrole širenja virusa COVID – 19. 

Iz entitetskih Željeznica naglašavaju da je pri ulasku u prostore želјezničkih postaja i čekaonica obvezna dezinfekcija obuće i ruku, uporaba maski za lice želјezničkog osoblјa i putnika te fizičko rastojanje između osoba od najmanje jedan metar.

Ulazak u vlakove bit će reguliran, uz obavezno poštovanje svih navedenih uputstava, na jedna vrata, a prilikom rasporeda putnika u vlakovima, nužna je fizička distanca – uporaba svakog drugog sjedišta u kupeima. 

Poštujući propisane mjere, Želјeznice RS će svakodnevno vršiti čišćenje, provjetravanje i dezinfekciju svih putničkih vlakova, kao i staničnih objekata. 

Putnički brzi vlakovi na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo i Sarajevo – Banja Luka – Sarajevo, kao i lokalni putnički učenički vlakovi broj 6603/6604 Doboj – Petrovo Novo – Doboj, neće prometovati do dalјnjeg. 

Iz Želјeznica RS pozivaju putnike na poštovanje propisanih mjera, kako bi svi korisnici želјezničkog prometa bili sigurni i zaštićeni tijekom putovanja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.