UNESCO

Očuvati nematerijalno nasljeđe u BiH

Očuvati nematerijalno nasljeđe u BiH
18.02.2016.
u 17:16
Pogledaj originalni članak

Članovi Komisije za suradnju BiH sa UNESCO-om, kojom predsjedava ministar civilnih poslova Adil Osmanović, pozvali su resorna ministarstva da ulože dodatne napore na očuvanju nematerijalnog nasljeđa u BiH.

S tim ciljem potrebno je pripremiti nove nominacije UNESCO-u za kandidiranje nematerijalnog nasljeđa na Reprezentativnu listu, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Članovi Komisije izrazili su očekivanje da će federalno Ministarstvo kulture i sporta, u suradnji sa lokalnom zajednicom, a u skladu sa preporukama evaluacijske komisije, doraditi nominacijski fajl za Konjičko drvorezbarstvo i dostaviti ga Komisiji. Komisija je ocijenila da je urađen veliki posao na projektu nominacije stećaka za upis na Listu svjetske baštine, te da se, u suradnji sa zemljama sudionicama u projektu Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom, potrebno dodatno angažirati na promociji projekta. Članovi Komisije usvojili su izvještaje o dobrima svjetskog nasljeđa u BiH - Most Mehmed paše Sokolovića u Višegradu i područje Starog mosta Starog grada Mostara i upoznali se o pozivima za dostavljanje projekata u okviru Participacijskog programa UNESCO-a i za dostavljanje nominacija za upis u UNESCO-ov Međunarodni registar Pamćenje svijeta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.