pokušajte

Nutricionistica otkriva tri recepta s jajima za doručak koji pomažu u mršavljenju

Foto: shutterstock
Nutricionistica otkriva tri recepta s jajima za doručak koji pomažu u mršavljenju
18.08.2020.
u 07:14
Ovim receptima nutricionistice dođite na kraj umornim jutrima, a uspješno se riješite i viška kilograma.
Pogledaj originalni članak

Za lagana jutra puna energije, nutricionistica Joy Bauer, predlaže nekoliko recepata za doručak koji, tvrdi ona, topi kilograme. 
Obroci su to koji ne sadrže više od 300 kalorija, a temelje se na kombinaciji od 10 grama proteina i 4 grama vlakana zbog kojih nećete imati grižnju savjest, a energično ćete krenuti u dan, prenosi today.com. 

1. TOST S AVOKADOM I JAJEM

Jedan tost od cjelovitih žitarica premažite s 1/4 zgnječenog avokada. Na njega dodajte jedno jaje pipremljeno po izboru, a čitav obrok začinite crnim paprom ili nekim drugim omiljenim začinom. Uz ovaj doručak pojedite i pola grejpa ili čitavu naranču, prenosi Ordinacija.hr,

2. KAJGANA S POVRĆEM

Čitavo jaje i tri bjelanjka pomiješajte s kombinacijom povrća (dobar su izbor rajčica, luk, gljive, špinat i drugi), a čitav obrok obogatite jednim tostom od cjelovitih žitarica ili jednom narančom ili s pola grejpa. 

3. SENDVIČ SA SLANINOM, SIROM I JAJEM

Zdrava verzija omiljenog doručka, sendviča, uključuje jednu kajzericu od cjelovitih žitarica, krišku rajčice, tri bjelanjka, jednu fetu slanine uz jednu fetu cheddar sira smanjene masnoće te dodatak crnog papra i kečapa. 
Tostiranu kajzericu prerežite na pola i na jednu polovicu položite krišku rajčice na koju ćete dodati fetu slanine kratko zagrijanu na tavi. Tri bjelanjka začinjenu s paprom pripremite na tavi i položite ih na slaninu. Nakon toga sendviču dodajte sir i kečap te ga poklopite drugom polovicom kajzerice. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.