Kakanj:

Novi općinski podsticaji za poljoprivredu i stočarstvo

Novi općinski podsticaji za poljoprivredu i stočarstvo
23.10.2016.
u 19:00
Pogledaj originalni članak

Općina Kakanj opredijelila se kako će odobriti podsticaje za proširenje zasada jagodičastog voća za one koji već imaju zasade jagodičastog voća, u površini od minimalno jednog dunuma, i za dodjelu općinskog podsticaja za proširenje farmi u oblasti stočarstva.

Korisnici ovih sredstava u proizvodnji jagodičastog voća su Samira Karahodžić, Nisvet Delić, Salih Vajzović, Habiba Musić i Lejla Zaimović, kojima je odobren iznos podsticaja do 3.000 KM po korisniku, a u zavisnosti od površine na kojoj će proširiti zasade jagodičastog voća. Zanimljivo je da Općina Kakanj nove zasade sufinansira sa 90 posto sredstva od ukupne vrijednosti projekta, a krajnji korisnik deset posto.

Sredstava podsticaja koja se dodjeljuju za proširenje farmi u oblasti stočarstva dobiti će Jagoda Andrić i Anđa Petrović, koje će po korisniku dobiti 7.020 KM. Od tog iznosa korisnici će sufinansirati sa 1.053 KM, a preostali dio Općina Kakanj. Sredstva su namijenjena za nabavku životinja, nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme, te adaptaciju štalskih objekata.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.