vitez

Nova knjiga prof. Tuđmana promovirana u Vitezu

04.10.2017.
u 13:33
Pogledaj originalni članak

Nova knjiga saborskog zastupnika i sveučilišnog profesora Miroslava Tuđmana nakon Zagreba i Mostara sinoć je promovirana i u Vitezu. "Druga strana Rubikona: Politička strategija Alije Izetbegovića" donosi brojne dokumente, karte, prepiske koje potvrđuju teoriju kako je politička strategija Izetbegovića bila BiH kao muslimanska država a Središnja Bosna strateški cilj bez kojeg nema kompaktnog muslimanskog teritorija. Knjiga je tako nakon Zagreba i Mostara sinoć predstavljena i u Vitezu.

Promociji u Vitezu koju su organizirali Hrvatski narodni sabor BiH, Odjel za kulturu, medije, sport i informiranje, Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH i Udruge HVO-a proisteklih iz Domovinskog rat, nazočili su i brojni hrvatski dužnosnici na čelu sa predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem.

O knjizi su osim autora saborskog zastupnika i sveučilišnog profesora govorili i dr. sc. Božo Ljubić  zastupnik Hrvatskog sabora i predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora u BiH, Željko Raguž, zastupnik Hrvatskog sabora i ravnatelj HDCDR u BiH, Nikola Lovrinović, predsjedatelj Kluba HDZ-a-HNS u Zastupničkom domu PSBiH te Anita Šikić urednica i direktorica Hrvatske sveučilišne naklade iz Zagreba u čijoj je nakladi knjiga izdana.

Knjiga analizira motive i vrijednosti na kojima se temelji politička filozofija Alije Izetbegovića, prikazuje strateške ciljeve kojima je težio te raščlanjuje odluke i uporabu vojne sile kojima je izigravao međunarodne mirovne planove.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.