Premijer Federacije BiH

Nikšić: SDA postaje oporba državi, a ne vlasti

Foto: Fena
Nermin Nikšić
Foto: Facebook
Nermin nikšić
25.08.2023.
u 07:59
"Smatram da politika razgovora i kompromisa nema alternativu. Ovaj iskorak koji smo napravili pokazuje da se to isplati", podvukao je Nikšić.
Pogledaj originalni članak

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić je suradnju na državnoj razini ocijenio teškom i zahtjevnom, ali, kako je rekao gostujući u Dnevniku 3 Federalne televizije, kada ostvarite određeni rezultat i određene pomake – to se isplati. 

"Smatram da politika razgovora i kompromisa nema alternativu. Ovaj iskorak koji smo napravili pokazuje da se to isplati", podvukao je Nikšić.

Dodao je kako nije lako trpjeti pritiske i napade, ali da kad razgovarate onda možete i nešto dogovoriti.

"Nakon agende koju nam je dala Europska unija ovo su prvi zakoni koji su usvojeni u državnom parlamentu. Osam godina nismo imali nijedan zakon na tom putu. Sad smo tri koraka bliže Europskoj uniji", naglasio je premijer. Navodi da europska perspektiva Bosne i Hercegovine nema alternativu.

Istaknuo je i kako je SDA doživjela 'amneziju' od kako je otišla u oporbu.

"Oni postaju oporba državi, a ne vlasti. To je njihovo pravo i imaju pravo tako se ponašati. Oni nemaju prigovore na ovo dosad što smo uradili. Njihovi prigovori se odnose na budućnost – vi ćete dati, vi ćete isporučiti. Pa nas onda optužuju kako smo mi dali četvrtog izaslanika SNSD-u, što je potpuna neistina. Oni su, ustvari, dali četvrtog izaslanika i HDZ-u i SNSD-u u prošlom mandatu", rekao je Nikšić.

Kaže i kako su sigurnosni sektor vratili građanima Bosne i Hercegovine. Danas direktor OSA-e, ističe, ne polaže njemu račune kao najjačoj političkoj stranci iz Trojke nego građanima i državnim institucijama.

"Do jučer je direktor OSA-e polagao račune predsjedniku SDA i radio u korist SDA", rekao je, između ostalog, Nikšić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.