Lider SDP-a

Nikšić nakon sastanka s Čovićem u Mostaru: HDZ je iznio svoj novi prijedlog izmjena Izbornog zakona

Foto: klix.ba
Nikšić nakon sastanka s Čovićem u Mostaru: HDZ je iznio svoj novi prijedlog izmjena Izbornog zakona
09.01.2024.
u 18:00
Pogledaj originalni članak

Lider SDP-a i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin NIkšić obratio se danas nakon sastanka stranaka Trojke i HDZ-a u Mostaru.

Inače, U Mostaru je danas održan sastanak lidera HDZ-a i HNS-a BiH Dragana Čovića s liderima i predstavnicima SDP-a, Naroda i pravde te Naše stranke s kojima je u koalicijskom partnerstvu na federalnoj i državnoj razini BiH, zbog razmatranja problema Izbornog zakona i puta BiH ka EU, piše Klix.ba.

Po završenom sastanku, obratio se Nermin Nikšić.

"Danas je svatko iznio svoje viđenje svakog izmjena Izbornog zakona, govorili smo o konkretnim rješenjima i konkretnim prijedlozima. Čuli smo jedan prijedlog HDZ-a koji se dosta razlikuje od dosadašnjeg i koji je dosta konkretan. Naravno, i mi smo imali svoje stavove i prijedloge; sada je podijeljeno mišljenje hoćemo li ići u izmjene Izbornog zakona koje će podrazumijevati izmjene ustava što je nekakva naša pozicija, ali i HDZ-a; ili ćemo morati mijenjati samo izborni zakon bez ustava", kazao je Nikšić.

Naglasio je da je na današnjem sastanku svatko iznio svoje stavove, ali također dodaje da to i jeste atmosfera u kojoj se treba raditi.

"U narednim danima ćemo pozvati sve stranke koje sudjeluju na državnoj razini pa raspravimo", dodao je Nikšić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.