SJAJNI TRIKOVI

Nikad lakše: Očistite cijelu kuću bez muke sa samo jednim sastojkom

Foto: shutterstock
Nikad lakše: Očistite cijelu kuću bez muke sa samo jednim sastojkom
25.08.2021.
u 07:44
Uz malo sode bikarbone vaša kuća ponovno će sjajiti i biti mirišljava
Pogledaj originalni članak

Čišćenje kuće može biti naporan posao, ali jedna majka otkrila je tri jednostavna trika za dubinsko čišćenje kućanstva, a sve što vam je potrebno je - soda bikarbona.

Od sudopera i tepiha pa do svježeg voća i povrća, ovim trikovima možete očistiti svaku površinu.

Carolina Mccauley na svom TikTok profilu podijelila je video u kojem je pokazala za što sve koristi sodu bikarbonu te objašnjava kako je koristi otkako je prestala koristiti sredstva za čišćenje s puno kemikalija, kako piše Daily Mail.

Kako bi očistila svoje tepihe, jednostavno posipa sodu bikarbonu po njima te ostavi da djeluje nekoliko minuta, a zatim sve dobro usiše. Soda bikarbona odlična je za čišćenje i dezodoriranje, a ostavlja tepihe mirišljavim.

Osim toga, u drugom videu je pokazala kako se isti trik može koristiti i za čišćenje madraca.

Sodu bikarbonu također koristi i za čišćenje sudopera, a sve što napravi je pomiješa sodu bikarbonu i malo deterdženta za pranje posuđa kako bi stvorila pastu. Četkom nanese pastu na kuhinjski sudoper te sve dobro očetka, a potom ispere toplom vodom, ostavljajući površinu blistavom čistom.

U drugom videu je pokazala da su soda bikarbona i alkoholni ocat odlični za čišćenje odvoda. Sodu bikarbonu jednostavno uspite u odvod te polijte octom. Ostavite da odstoji, a potom sve zalijte vrućom vodom. Također je otkrila kako očistiti drvene daske za rezanje, a sve što trebate napraviti je posipati malo sode bikarbone te sve dobro utrljati u dasku polovicom limuna. Na kraju sve dobro isperite vrućom vodom za čistu dasku bez neugodnih mirisa.

Na kraju je pokazala kako soda bikarbona može biti učinkovita za pranje voća i povrća te uklanjanje pesticida. Sve što trebate napraviti je u jednu posudu staviti dvije šalice hladne vode i jednu žličicu sode bikarbone te ostaviti voće i povrće da se namače oko 15 minuta.

Prijašnja istraživanja su otkrila da se namakanjem voća i povrća u sodi bikarboni i vodi na 15 minuta mogu ukloniti uobičajeni pesticidi. Iako je to brza i laka metoda čišćenja proizvoda, stručnjaci su upozorili da soda bikarbona nije rješenje za uklanjanje svih pesticida.

VIDEO možete pogledati OVDJE

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.