NAJBRŽI UŠTIPCI KOJI NE UPIJAJU ULJE

Ne trebate čekati da tijesto naraste, a dugo ostaju svježi i sočni

Ne trebate čekati da tijesto naraste, a dugo ostaju svježi i sočni
31.08.2023.
u 09:50
Ukusan i zasitan zalogaj za cijelu obitelj
Pogledaj originalni članak

Uštipci su brz i zasitan zalogaj za cijelu obitelj, ali se prže u dubokom ulju pa nisu baš najzdraviji izbor. Pronašli smo recept koji su koristile naše bake prema kojem ne morate čekati da tijesto naraste, a uz to upijaju minimalno ulja.

Sastojci:

    2 jaja
    250 ml jogurta
    350 g brašna
    2 žlice ulja
    1 žličica soli
    1 žličica praška za pecivo
    1/2 žličice suhog kvasca

Priprema:

Pomiješajte sve suhe sastojke, zatim umutite jaja s jogurtom i uljem pa postepeno dodajte suhim sastojcima i miješajte dok ne dobijete srednje gusto tijesto. U dublju tavu ulijte 3-4 cm ulja i zagrijte. Žlicom grabite smjesu za tijesto i ubacite je u zagrijano ulje. Uštipke je najbolje pržiti na umjerenoj temperaturi sa svih strana i paziti da ne zagore.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.