Sastojci:
5 jaja
1.5 šolja šećera
pola šolje mlijeka
1 šolja ulja
2 šolje brašna
kesica praška za pecivo
Nadjev:
2 kg jabuka (krupnijih)
200 g šećera
malo Cimeta mljevenog
1 Vanilin šećer
Priprema:
Dobro umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Polovinu tijesta sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i staviti da se malo zapeče. Za nadjev očistiti i naribati jabuke, pomiješati ih sa šećerom i dinstati dok sav sok ne ispari
Dodati cimet i vaniliju šećer, promješati i pažljivo sipati na tijesto. Preko jabuka sipati drugi dio tijesta i vratiti kolač u pećnicu. Peći do kraja. Provjeriti sa čačkalicom. Peći na 190 stupnjeva u prethodnoj zagrijanoj pećnici. Pečen i ohlađen kolač sijeći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu.
Izvor: coolinarika.com