BEZ ŠEĆERA

Naopaki kolač od višanja pun je finih začina

Foto: Privani album
Naopaki kolač od višanja pun je finih začina
19.04.2021.
u 18:57
Pogledaj originalni članak

Ako vam se jede nešto slatko, a želite laganu slasticu bez previše kalorija, pripremite ovaj nježni kolačić od višanja na bazi bjelanjaka koji će u trenu nestati s tanjura. Priprema je jednostavna i relativno brza, a nakon hlađenja možete uživati u odličnom okusu. Dodatni bonus je što nema bijelog brašna ni konzumnog šećera, a mirisni začini odlično se nadopunjuju sa višnjama i mekanim biskvitom, piše 24sata.hr. 

Sastojci:
4 bjelanjka
60 g pirovog brašna
60 g zobenog brašna
1 žličica cimeta
1/2 žličice klinčića
1/2 žličice mljevenog anisa
1/2 praška za pecivo
1 žlica kristal stevije
150 g smrznutih višanja
kokosovo ulje za premazati tepsiju veličine 33x20

Izmiksajte bjelanjke i pola žlice stevije u čvrsti snijeg. Ručno pjenjačom umiješajte brašno pomiješano sa praškom i začinima. Na dno tepsije premazane kokosovim uljem složite zamrznute višnje i pospite ih ostatkom stevije, a potom prelijte smjesom sa bjelanjcima.

Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Ohladite i režite na kocke, a kod posluživanja okrenite dno prema gore.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.