Pripremi čokoladne rolice za četiri osobe, idealne za sezonski doručak ili brunch. Možeš ih napraviti i dan ranije i čuvati u hladnjaku prekrivene plastičnom folijom.
Kad ih izvadiš iz pećnice, prelij ih šećernim preljevom i uživaj u svakom zalogaju. Uz šalicu čaja, vruće čokolade ili toplog mlijeka, stvorit ćeš toplu obiteljsku atmosferu. U slast!
Sastojci za tijesto:
80 ml mlijeka
2 žličice suhog kvasca
2 žlice otopljenog maslaca
1 žlica šećera
1 veliki žumanjak
¼ žličice soli
150 g brašna
Sastojci za punjenje:
2 žlice omekšalog maslaca
50 g smeđeg šećera
¾ žličice cimeta
50 g nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
U toplo mlijeko ubaci suhi kvasac, pomiješaj i pusti da odstoji desetak minuta.
Prelij kvasac u veću posudu, dodaj otopljeni maslac, šećer, žumanjak i sol. Kratko izmiksaj.
Postepeno dodaj brašno i formiraj ljepljivu kuglu tijesta.
Prebaci na pobrašnjenu površinu i mijesi dok tijesto ne postane glatko.
Stavi tijesto u nauljenu posudu, prekrij čistom kuhinjskom krpom i pričekaj da se udvostruči.
U međuvremenu naulji manju posudu za pečenje (cca 15 x 15 cm).
Tijesto izvadi iz hladnjaka, razvaljaj u četverokut.
Najprije premaži mekanim maslacem, a potom pospi smjesom smeđeg šećera i cimeta. Na kraju rasporedi čokoladu i zarolaj.
Nareži na komade i položi u pripremljenu posudu za pečenje. Pokrij i pusti da odstoji pola sata.
Peci 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, sve dok rolice ne poprime zlatnu boju. Pokrij folijom ako primijetiš da gore.