Jačanje ekstremizma

Na području Tuzle osvanule zastave Islamskih militanata

Foto: RSE
Na području Tuzle osvanule zastave Islamskih militanata
Autori HMS, RSE
30.04.2015.
u 12:46
Pogledaj originalni članak

Na putu od Husina ka Šićkom brodu prema Tuzli pojavile su se u četvrtak islamističke zastave. U blizini nema naselja u kojim žive pripadnici vehabijskog pokreta, nego su zastave postavljene u blizini nekih od kuća uz put. Radi se o zastavi militantne grupe Kavkaski emirati, piše Radio Slobodna Europa.

A danas će u nadležnost Tužiteljstva BiH poslije kriminalističke obrade biti predani Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović, uhićeni nakon terorističkog napada Nerdina Ibrića na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je u ponedjeljak ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Mehidić i Hasanović bit će predani nakon završetka kriminalističke obrade u SIPA-i, izjavio je Srni glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Mehidić je uhićen u Kalesiji gdje su pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli stambeni objekat i ostale prostorije koje je koristio. Traženi su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa kaznenim djelom Kaznenog zakona BiH “terorizam” i koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Prije njega je priveden Hasanović, koji je i ranije uhićen u akciji “Damask” zbog sumnje da je bio pripadnik “Islamske države”. Kako su izjavili brojni svjedoci, napadač na policijsku stanicu u Zvorniku Nerdin Ibrić, u posljednja tri mjeseca, intenzivno se družio sa Hasanovićem.

U srijedu su pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli i objekte na dvije lokacije na području Kalesije i Zvornika, koje koristi osobe čiji su inicijali M.D., a dovodi se u vezu s terorističkim napadom.

Iz SIPA-e je priopćeno u srijedu da se vrše pretresi stambenih objekta i drugih prostorija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu s terorizmom i poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U srijedu je u selu Karakaj kod Zvornika u prisustvu oko 2.000 ljudi sahranjen ubijeni policajac Dragan Đurić. Sahranu su osiguravale brojne policijske snage.

Ranjeni policajac Željko Gajić nakon bolnice oporavak nastavlja kod kuće, dok drugi ranjeni policajac Stevo Milovanović i dalje ostaje u Općoj bolnici u Zvorniku.

U četvrtak će u Zvorniku boraviti visoki predstavnik Valentin Inzko, najavljeno je iz njegovog ureda./HMS/

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DE
debelacija
19:52 30.04.2015.

...uhiceni....biti ce predani.....kome? svojima da ih pomiluju!