mostar

Na kardiovaskularne bolesti i maligna oboljenja otpada 76 posto

Na kardiovaskularne bolesti i maligna oboljenja otpada 76 posto
01.06.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Problemi zdravstvenog stanja stanovništva na području Hercegovačko-neretvanske županije jesu kardiovaskularne bolesti i maligna oboljenja, na koja otpada oko 76 posto, kazao je jučer u Mostaru ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a dr. Enis Čolaković.

Po njegovim riječima, samo prošle godine registrirano je oko 1220 oboljelih od tumora, a najveći broj oboljelih odnosi se na područje grada Mostara. Čolaković je upozorio i na negativan priraštaj stanovništva u HNŽ-u, odnosno kako je 17,1 posto stanovništva starosne dobi iznad 65 godina. Komentirajući odluku Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja o oslobađanju participacije samo jedne kategorije, ravnatelj ZZO-a HNŽ-a Rade Bošnjak rekao je kako se UO tom odlukom rukovodio europskom konvencijom koja upućuje na to da se djeca do 18. godine oslobode participacije te istaknuo da je to u suglasnosti s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

- Zavod je, po odluci UO-a, predložio da od participacije oslobodimo djecu do 18 godina jer naše financijske mogućnosti mogu to podnijeti, kazao je Bošnjak.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.