turneja

Mostarske mažoretkinje po drugi puta ove godine sudjelovale na turneji u Francuskoj

turneja
turneja
turneja
turneja
01.09.2016.
u 08:58
Pogledaj originalni članak

Mostarske mažoretkinje su se sinoć vratile sa sedmodnevne turneje na sjeveru Francuske na kojoj su sudjelovale kao jedini mažoret tim iz BIH te još jednom ime Mostara kao i cijele BIH prenijele Europom.

Festival na kojem su sudjelovale se održavao paralelno u više gradova na sjeveru Francuske, točnije u regiji Nord-Pas-de-Calaist a grupa je nastupila u gradovima Lille, Valenciennes i Estreux.
Na ovom festivalu su također sudjelovale i brojne  grupe iz Belgije, Danske, Mađarske, Njemačke, Francuske sa oko 1000 sudionika festivala.

Mostarske mažoretkinje su na ovu turneju i ovaj puta krenule sa Puhačkim orkestrom KUD Željezara iz Zenice s kojim imamo izvrsnu suradnju već drugu godinu za redom a uz njih smo imali i pojačanje glazbenika iz Priboja.
Tijekom službenog trajanja samog festivala u spomenutim gradovima su se održavale velike gradske parade i programi  gdje su se svi ti umjetnici izvodili programe, a sam prizor mnoštva umjetnika koji predstavljaju  raznovrsnost kultura bude zaista impozantan prizor.

Osim u službenom dijelu ove turneje također su imale i  tri  izleta,  jednodnevne  izlete  u Salzburgu, Munchenu  i naravno svjetskoj prijestolnici Parizu kojeg su u ovoj godini imale čast posjetiti dva puta  i uživati u čarima tog predivnog grada.

Po povratku sa ove turneje čeka ih početak nove  plesne sezone  kao i redovni upis novih članica.
Svi zainteresirani  nam se mogu obratiti putem službene fb stranice https://www.facebook.com/MostarskeMazoretkinjeBosnaiHercegovina/ kao i na broj mobitela 063 / 316 529, stoji u priopćenju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.