Nakon molitvenog susreta

Mladifest Međugorje čini 
Ujedinjenim Narodima“

Mladifest Međugorje čini 
Ujedinjenim Narodima“
07.08.2017.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Završio je 28. po redu međunarodni molitveni susret mladih. Održavao se po velikoj vrućini na temperaturi i do 40 stupnjeva. No, mladi su i po tom vremenu strpljivo pratili program i odvijanje Festivala. A stigli su čak iz 61 zemlje svijeta, njih više od četerdeset tisuća. Mladifest je novo međugorsko čudo! Evo jednog događaja o tome: „ U vrijeme žestokih prijepora oko naziva makedonske države, u Međugorju se na Festivalu mladih moglo vidjeti Makedonca i Grka jednog do drugog. Makedonac je nosio grčku, a Grk makedonsku zastavu. “To je u Međugorju moguće, ovdje smo svi braća’’, odgovorili su. Kad je u pitanju Mladifest, manifestacija koja se gotovo tri desetljeća održava se početkom kolovoza, nikoga to nije začudilo. Šezdeset i jedna različita državnih zastava i ove godine ukrašavala je prostor pred vanjskim oltarom Crkve svetog Jakova u Međugorju. Mladi iz cijelog svijeta okupili po ideji pokojnog franjevca fra Slavka Barbarića, 1990. godine, okupivši te godine stotinjak mladih, dva svirača s gitarom te nekoliko pjevača, a sve se održavalo u zelenom šatoru.

Svake godine broj sudionika se povećavao, te brojem prerastao sva druga međugorska okupljanja. Tjedan dana ove godine oni su moli , pjevali, slušali svjedočanstva, u vrlo prijateljskom ugođaju sve pod motom „ Da ljubav vaša sve više raste“.

Zanimljivo jedan libanonski svećenik lokalnim medijima glede ovog susreta mladih ustvrdio kako “Ujedinjeni narodi nisu više u New Yorku’’, nego se nalaze u Međugorju. Sve je to ugođaj manifestacije. Mladifest koja bez velike medijske pompe početkom kolovoza okuplja mlade , a na ovom susretu se mogu čuti svjedočanstva kako je netko zahvaljujući Međugorju postao svećenik, izliječio se od droge, ili nekih teških bolesti…

Mnogi ističu kako im je međugorsko mjesto molitve i pomirenja, iz temelja promijenilo život.. Od nevjernika postali su vjernici. Međunarodnim festival molitve obilježen je svakodnevno molitvom, pjesmom, predavanjima, svjedočanstvima koje je maestralno pratio Međunarodni zbor i orkestar u kojem je sudjelovalo 100 pjeva??a i svirača iz 23 zemalja svijeta, a kojim je ravnao prof. Damir Bunoza. Susret mladih pratili su i mnogobrojni novinari sa svih kontinenata, a čitavi se program simultano prevođeni na osamnaest jezika. Program je izravno prenosila radiopostaja “Mir” Međugorje, te mnoštvo drugih radiopostaja, internetskih portala i televizijskih postaja. Međunarodni molitveni susret mladih završio je jučer na blagdan Preobraženja Gospodinova, sv. Misom zahvalnicom na Križevcu .

Ove godine je koncelebriralo i sudjelovalo na ispovijedima 512 svećenika. Po svjedočanstvima mnogih, i najljepši prizori međugorskoga festivala mladih vezani su uz sakrament ispovijedi, klanjanja, svjedočanstava , te večernjeg molitvenog programa…. Izvan molitvenog programa mladi pohode Brdo ukazanja i brdo Križevac, te mole kraj Gospina kipa ispred međugorske župne crkve sv. Jakova na trima najkarakterističnijim mjestima vezanim za međugorsku župu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.