Pendeš s Izaslanstvom Kine

Ministrica obrane zahvalila Kini na pomoći Oružanim snagama

Foto: VL FOTO
Ministrica obrane zahvalila Kini na pomoći Oružanim snagama
26.11.2015.
u 16:27
Pogledaj originalni članak

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš primila je danas zajedno sa zamjenicima i suradnicima u oproštajno-nastupni posjet izaslanstvo Narodne Republike Kine.

Posjet je organiziran povodom stupanja na dužnost novog vojnog izaslanika NR Kine u BiH starijeg brigadira Luoa Tiefenga, koji je na ovoj dužnosti zamijenio starijeg brigadira Xingjianga Liua.

Dosadašnji vojni izaslanik Liu tijekom sastanka govorio je o rezultatima ostvarenim u vremenu svoga mandata, a posebno se osvrnuo na dobru suradnju s ministricom Pendeš i Ministarstvom obrane BiH, kao i uzajamnoj pomoći koja je bila na visokoj razini proteklih godina.

Također, predstavio je novoimenovanog vojnog izaslanika Tiefenga, koji je u prošlosti već bio angažiran u BiH.

Ministrica Pendeš zahvalila je starijem brigadiru Liuu na plodonosnoj suradnji, razumijevanju, ali i donacijama kojima je NR Kina pomagala razvoj Oružanih snaga BiH.

Isto tako, uz dobre želje novoimenovanom vojnom izaslaniku, naglasila je intenziviran partnerski odnos Armije NR Kine i OS BiH za vrijeme izaslanika Liua, ali i očekivanja da će se dobri odnosi dvije zemlje nastaviti i u budućnosti.

Novoimenovani izaslanik Tiefeng rekao je kako se raduje povratku u BiH i zajedničkim aktivnostima i projektima s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama BiH, priopćeno je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.