Tvornica obuće "Bema"

Melaniji Trump izradili cipele u Banjoj Luci, bijele i zlatne

cipele
cipele
cipele
Banjaluka 24.08.2016 Pogon tvornice Bema, fabrika za obucu. Foto Dejan Moconja
Banjaluka 24.08.2016 Pogon tvornice Bema, fabrika za obucu. Foto Dejan Moconja
Banjaluka 24.08.2016 Pogon tvornice Bema, fabrika za obucu. Foto Dejan Moconja
29.08.2016.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

Tvornica obuće “Bema” iz Banje Luke za koji dan će poslati dva para cipela, u bijeloj i zlatnoj boji, posebno rađenih za potencijalnu prvu damu Amerike, Melaniju Trump.

Isprovociran fotografijama

Na ovu ideju došao je direktor spomenute tvornice Marinko Umićević, a radnici su ga, kako kaže, svesrdno podržali i odmah se bacili na posao, piše Večernji list BiH.

- Bio sam isprovociran pričom o golim fotografijama gospođe Trump. Naravno da je ona jako zgodna žena. Ali, s druge strane ne razumijem kampanju koju vodi Hillary Clinton, koja je trebala stati u obranu Melanije Trump jer žena uvijek treba braniti ženu. Međutim, ona to nije uradila i to me je isprovociralo. U tvornici mi radi 1100 žena, a i otac sam dviju kćeri. Zato da sam želio napraviti lijepu gestu. Važnu ulogu u mojoj odluci odigralo je i Melanijino podrijetlo s ovih naših prostora, pa je tim moje zadovoljstvo veće. Odrasla je u Titovom sustavu i zato sam uvjeren da ima dušu koja nedostaje Zapadu - smatra Umićević.

Žena Donalda Trumpa, dodaje on, preko Facebooka je izrazila zadovoljstvo ovakvom gestom, ističući da joj puno znače pažnja i riječi podrške koje ima iz Banje Luke.

- Poslali smo joj poruku na ćirilici, latinici i engleskom jeziku i pitali je za broj cipela, a ona nam je odgovorila da je oduševljena našom gestom. Nakon što smo objavili da ćemo raditi cipele za Melaniju Trump, osim medija iz cijelog svijeta, javili su nam se i predstavnici iz tvornice za proizvodnju obuće “Kopitarna” iz Slovenije. Kažu da su oduševljeni idejom i da im je žao što je se oni nisu prvi sjetili, jer je Melania, navodno, odrasla u kući prekoputa njihovih pogona. Tako sam i saznao da ona nosi broj 38,5 – objašnjava Umićević.

On vjeruje da potencijalnu prvu damu Amerike neće razočarati izgledom i kvalitetom dara, unatoč činjenici da ona nosi obuću vrijednu i po 2000 eura.

- Vodeći se time, materijal smo, posebno za nju, nabavili iz Italije. Bijele cipele imaju potpeticu visine osam, a zlatne 12 centimetara. Pravljene su od memorijske pjene, tako da će biti lagane i udobne za nošenje. U unutrašnjost cipela je utkan zmijanjski vez, a ispod znak “Beme” – navodi Umičević.

Više od tisuću radnika

Hoće li ovakve cipele praviti i za šire tržište, odlučit će, kaže, tek kad čuje komentare Melanije Trump.

- Nadamo se da bi kroz ovu gestu na naš prostor mogla doći jedna “maslinova grančica” i bolje sutra, a ne stalno neki “bič, oganj i mač”. Obitelj Clinton nas je bombardirala ni krive ni dužne. Glavni krivci nikad ne odgovaraju za svoje postupke, a zbog takvih pojedinaca uvijek ispašta narod, što je nepravda – ističe Umićević.

Tvornica obuće “Bema”, dodaje on, ima 1250 radnika i proizvodi 10.000 pari obuće dnevno. Cipele od 2004. godine proizvode za poznate kupce, a svoju obuću, osim BiH, izvoze i na zahtjevno strano tržište.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.