Ministar unutarnjih poslova

Lukač: MUPRS-a će uskoro reagirati povodoma napada na Vučića

Lukač: MUPRS-a će uskoro reagirati povodoma napada na Vučića
05.04.2016.
u 20:28
Pogledaj originalni članak

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač najavio je večeras da će entitetska policija uskoro poduzeti određene mjere kada je u pitanju prijava protiv osoba koje su sudjelovale u napadu na premijera Srbije Aleksnadra Vućića, tijekom komemoracije u Srebrenici 11. srpnja 2015. godine. 

Kazao je kako će MUPRS-a “ubrzo uraditi nešto”, s obzirom na to da “Tužiteljstvo BiH neće i nije ništa preduzelo” u vezi s tim. 

Specijalac iz RS-a, koji je u rujnu prošle godine uhićen zbog sumnje kako je sudjelovao u oružanoj pljački oko 616.548,25 KM  na štetu „Unicredit banke“ Banja Luka, na autoputu Banja Luka-Gradiška, sudjelovao je u osiguranju premijera Srbije Aleksandra Vučića tijekom komemoracije u Srebrenici 11. srpnja 2015. godine, ali je, kaže Lukač, tada profesionalno uradio svoj posao.

- Vučić bi sigurno pretrpio mnogo teže posljedice da ljudi iz MUPRS-a, uključujući i ‘specijalce’ nisu pritekli u pomoć i izvukli ga iz te mase - ustvrdio je Lukač.

Specijalno tužiteljstvo RS-a podiglo je danas optužnicu protiv trojice pripadnika Specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova RS-a, Vladana Malića, Gorana Paraša i Aleksandra Popovića, te Olega Bande zbog postojanja osnovane sumnje da su  učnili krivično djelo organizovani kriminal.

Lukač kaže da nijedna policajac neće biti zaštićen, ukoliko se bavi kriminalnim aktivnostima te da su i ove "specijalce" otkrile njihove kolege iz te jedinice MUPRS-a.

U Narodnoj skupštini RS-a večeras je završena rasprava o informaciji o stanju sigurnosti u RS-u te preostalim točkama dnevnog reda. 

Parlament RS-a rad nastavlja i sutra kada će se glasati o razmatranim točkama današnjeg zasjedanja, a zatim je najavljeno i novo skupštinsko zasjedanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.