Domani (Sutra)

Legendarni Talijan pokrenuo novine: Tisak je najvjerodostojniji

Legendarni Talijan pokrenuo novine: Tisak je najvjerodostojniji
21.11.2020.
u 10:35
Pogledaj originalni članak

Italija je prije manje od dva mjeseca dobila nove dnevne novine - Domani (Sutra), koje se nazivaju poput onih iz romana talijanskog književnika Umberta Eca.

Unatoč činjenici da je sve više portala, utjecaj tiska koji se prilagodio i digitalnoj platformi i dalje je neprocjenjiv. A upravo su u pandemiji koronavirusa, novinari pod imenom i prezimenom, eminentni stručnjaci i znanstvenici također pod imenom i prezimenom dodatno učvrstile stav čitatelja o vjerodostojnosti novina, a to je uvidio i legendarni Carlo De Benedetti, bivši vlasnik najvećih talijanskih novina "La Repubblica".

»Novine će biti proeuropske jer je Italija izvan Europe brod izgubljen na Sredozemlju i usredotočit će se na okoliš, ekonomiju i međunarodne poslove. Naravno, pisat ćemo i o politici, ali nas ne zanimaju političke svađe ili brbljanje«, kazao je u jednom intervjuu De Benedetti, a to tvrdi i urednik novina, 36-godišnji Stefano Feltri pojašnjavajući da će Domani biti »usmjeren prema ljudima zainteresiranim za politiku, ali ne za političke sukobe«.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.