Domani (Sutra)

Legendarni Talijan pokrenuo novine: Tisak je najvjerodostojniji

novine
21.11.2020.
u 10:35

Italija je prije manje od dva mjeseca dobila nove dnevne novine - Domani (Sutra), koje se nazivaju poput onih iz romana talijanskog književnika Umberta Eca.

Unatoč činjenici da je sve više portala, utjecaj tiska koji se prilagodio i digitalnoj platformi i dalje je neprocjenjiv. A upravo su u pandemiji koronavirusa, novinari pod imenom i prezimenom, eminentni stručnjaci i znanstvenici također pod imenom i prezimenom dodatno učvrstile stav čitatelja o vjerodostojnosti novina, a to je uvidio i legendarni Carlo De Benedetti, bivši vlasnik najvećih talijanskih novina "La Repubblica".

»Novine će biti proeuropske jer je Italija izvan Europe brod izgubljen na Sredozemlju i usredotočit će se na okoliš, ekonomiju i međunarodne poslove. Naravno, pisat ćemo i o politici, ali nas ne zanimaju političke svađe ili brbljanje«, kazao je u jednom intervjuu De Benedetti, a to tvrdi i urednik novina, 36-godišnji Stefano Feltri pojašnjavajući da će Domani biti »usmjeren prema ljudima zainteresiranim za politiku, ali ne za političke sukobe«.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?