NJAM!

Kuhar otkrio kako napraviti savršenu kajganu – treba vam jedan tajni sastojak

Kuhar otkrio kako napraviti savršenu kajganu – treba vam jedan tajni sastojak
26.01.2021.
u 16:00
Jedan od najzdravijih doručaka možda cijelo vrijeme pripremate pogrešno
Pogledaj originalni članak

Alton Brown, kuhar iz SAD-a, podijelio je s ljudima koji tajni sastojak dodaje kajgani kako bi postigao ''savršenu, svilenkastu teksturu'', a vrlo vjerojatno već ga imate u hladnjaku. Kako tvrdi Alton, prije nego što umutite jaja u jednoj posudi dodajte im žlicu vode i žlicu majoneze – i ne brinite ako je ne volite, kuhar kaže da se neće osjetiti okus već će samo pomoći da se dobije idealna tekstura. 

Osim tajnog sastojka, preporučuje da jaja pripremate na laganoj vatri. "Tajna je u tome da ih pripremate jako sporo – tako ćete dobiti najbolju kajganu ikada." 

Brown kaže da ih trebate micati s vatre i vraćati nekoliko puta te ne smijete pustiti da se potpuno ispeku, prenosi Mirror. "Upravo kada mislite da su još malo sirova, maknite ih s vatre. U tavi će se još ispržiti do kraja."

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.