Gradonačelnik Mario Kordić osvrnuo se na rezultate mostarske zračne luke

Kroz Zračnu luku Mostar od svibnja prošlo više od 10 tisuća putnika

Kroz Zračnu luku Mostar od svibnja prošlo više od 10 tisuća putnika
29.08.2023.
u 21:50
Uspješnost projekta pokrenutog ovog proljeća vidljiva je i kroz konkretne brojeve, a koji pokazuju kako je u samo nekoliko ljetnih mjeseci kroz Zračnu luku prošlo više od deset tisuća putnika
Pogledaj originalni članak

Zračna luka Mostar, važan element mozaika prometne revitalizacije regije Hercegovine, a na koju se gleda u kontekstu strateških mogućnosti za unaprjeđenje različitih segmenata gospodarstva juga BiH, u posljednjih nekoliko mjeseci ostvaruje iznimno dobre rezultate, najviše zahvaljujući stalnoj vezi koju preko Croatia Airlinesa ostvaruje sa Zagrebom, a onda i sa svim većim europskim metropolama, piše Večernji list BiH.

Dobri pokazatelji

Uspješnost projekta pokrenutog ovog proljeća vidljiva je i kroz konkretne brojeve, a koji pokazuju kako je u samo nekoliko ljetnih mjeseci kroz Zračnu luku prošlo više od deset tisuća putnika. Sve to jasan je signal kako i dalje treba ulagati u održavanje zračne veze sa Zagrebom i drugim europskim središtima, a upravo je to jučer najavio i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, poručivši kako Zračna luka Mostar ostvaruje kontinuirani rast. U razdoblju između 3. svibnja i 20. kolovoza putovalo je više od 10.000 putnika, potvrdio je Kordić, kazavši kako je od početka mandata revitalizacija Zračne luke Mostar jedan od strateških ciljeva. U tom je kontekstu podsjetio kako su javnosti prezentirali jedan od ciljeva, a koji je bio osiguranje redovite linije s jednim od velikih gradova uz stalan rad na unaprjeđenju infrastrukture.

Dokaz o tome da su u ovoj godini ostvarili značajan napredak je, naglasio je, i broj od 10 tisuća putnika u kratkom razdoblju.

Na tome se očito neće stati jer vlasti, kao i menadžment Zračne luke, ciljaju na dodatno podizanje ljestvice uspješnosti poslovanja, a koja će se reflektirati i kroz još veći broj putnika. -Svjesni kako Mostar ima perspektivu od višestrukog povećanja, odlučili smo osigurati nastavak redovite zračne linije tri puta tjedno prema Zagrebu i u zimskom razdoblju - potvrdio je Kordić, izrazivši mišljenje kako je prevažno zadržati kontinuitet tijekom cijele godine, a ohrabruje i stajalište Croatia Airlinesa kako je za njih ova linija perspektivna s obzirom na to da se vidi značajno povećanje broja putnika u odnosu na raniji aranžman prije nekoliko godina. Dodao je kako Zračna luka kontinuirano raste, uz redovitu liniju preko Zagreba s ostatkom Europe i ugovorene čarter-letove, te ističe kako su ovakvim pozitivnim pristupom sigurni samo u nove iskorake i povećanje broja putnika.

Zračna veza sa Zagrebom, osim što se već pokazala iznimno uspješnom u svega nekoliko mjeseci operacionalizacije, ima zajamčenu budućnost te otvara nove perspektive gospodarskog razvoja ne samo Mostara, već i velikog dijela Hercegovine. Takav zaključak proistječe iz činjenice da je Croatia Airlines članica najvećeg svjetskog saveza "Star Alliance", a što pak otvara mogućnost putnicima iz Mostara da vrlo lako te u kratkom razdoblju dođu do brojnih europskih destinacija. Koristi takvog pristupa ogledaju se kroz nekoliko razina, počevši od turizma pa do drugih oblika poslovne djelatnosti, a nije nevažno ukazati i na činjenicu da zračna povezanost predstavlja condicio sine qua non snažnijeg investicijskog zamaha.

Daljnji potencijali

Osim toga, Zračna luka Mostar, i kada gledamo ugovorene čarter-letove, važan je segment osnaživanja turističke ponude regije Hercegovine, koja obiluje nizom destinacija koje bilježe sve veću posjećenost, a koja dodatno može biti unaprijeđena osiguranjem novih linija s nekim važnim europskim središtima. Posljednji, ali ne i manje važan dio slagalice je osnaživanja veza s iseljeništvom koje kroz postojeću vezu preko Zagreba dobiva nove mogućnost kada govorimo o brzini dolaska u domovinu, a što sa sobom otvara i vrata već temeljito započetoj priči o gospodarskom povezivanju preko dijaspore, koja može biti svojevrsni most, ali i motor pokretač stranih investicija u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.