Mostar

Klaunovi doktori Crveni nosovi uveseljavali mališane smještene u Klinici za dječje bolesti SKB-a Mostar

24.06.2016.
u 07:28
Pogledaj originalni članak

Jučer su Kliniku za dječje bolesti SKB Mostar posjetili klaunovi doktori Crveni nosovi, udruga koja pruža psihosocijalnu potporu ljudima koji su bolesni, prvenstveno djeci na liječenju u bolnici, pomoću humora i životne radosti. Klaunovi doktori, zahvaljujući donacijama građana i pravnih osoba, redovito posjećuju bolnice u Zagrebu te KBC Rijeka, KBC Split, KBC Osijek. Uz bolesnu djecu, klaunovi doktori uveseljavaju i osobe starije životne dobi na stacionarnoj njezi u domovima za starije.

Prvi put u Mostaru

Udruga “Crveni nosovi” prvi put je u posjetu SKB Mostar, a protekle dvije godine u nekoliko navrata posjećivala je Sarajevsku bolnicu za dječje bolesti. - Prezentiramo svoj rad, misiju i ideju onoga što radimo u Hrvatskoj već 5-6 godina, a na međunarodnoj osnovi već 20 godina. Za nas kažu da smo humorni, što mi i jesmo i volimo humor, pogotovo na svoj način i pogotovo u ovim krajevima, međutim, klaun kao izvedbena forma još je dosta nepoznata i neistražena pa se ljudi nekada malo i uplaše klauna te ne znaju kako se s njim na svoj račun šaliti, ali i te barijere padnu kada se pojavimo i pokrenemo priču, kazao je Zoran Vukić, umjetnički direktor i osnivač Crvenih nosova u Hrvatskoj, te dodao:

Terapija humorom

- Koristeći humor kao terapeutsko sredstvo, donosimo dozu terapije djeci, ali i odraslima, starijima i nemoćnima koji su smješteni u stacionarima. Doktorica na Odjelu za dječje bolesti SKB Mostar Vesna Brkić kazala je kako u ovom konfuznom vremenu organizacija kao što su Crveni nosovi doprinosi boljem raspoloženju u bolnicama, i djece i odraslih.

- Ljudima je potreban smijeh kako bi malo odagnali svakodnevne probleme i brige, istaknula je doktorica Brkić. Organizacija “Crveni nosovi” dio je međunarodne organizacije “Red Noses Clowndoctors International” koja okuplja deset partnerskih zemalja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.