Mostar

Klaunovi doktori Crveni nosovi uveseljavali mališane smještene u Klinici za dječje bolesti SKB-a Mostar

24.06.2016.
u 07:28

Jučer su Kliniku za dječje bolesti SKB Mostar posjetili klaunovi doktori Crveni nosovi, udruga koja pruža psihosocijalnu potporu ljudima koji su bolesni, prvenstveno djeci na liječenju u bolnici, pomoću humora i životne radosti. Klaunovi doktori, zahvaljujući donacijama građana i pravnih osoba, redovito posjećuju bolnice u Zagrebu te KBC Rijeka, KBC Split, KBC Osijek. Uz bolesnu djecu, klaunovi doktori uveseljavaju i osobe starije životne dobi na stacionarnoj njezi u domovima za starije.

Prvi put u Mostaru

Udruga “Crveni nosovi” prvi put je u posjetu SKB Mostar, a protekle dvije godine u nekoliko navrata posjećivala je Sarajevsku bolnicu za dječje bolesti. - Prezentiramo svoj rad, misiju i ideju onoga što radimo u Hrvatskoj već 5-6 godina, a na međunarodnoj osnovi već 20 godina. Za nas kažu da smo humorni, što mi i jesmo i volimo humor, pogotovo na svoj način i pogotovo u ovim krajevima, međutim, klaun kao izvedbena forma još je dosta nepoznata i neistražena pa se ljudi nekada malo i uplaše klauna te ne znaju kako se s njim na svoj račun šaliti, ali i te barijere padnu kada se pojavimo i pokrenemo priču, kazao je Zoran Vukić, umjetnički direktor i osnivač Crvenih nosova u Hrvatskoj, te dodao:

Terapija humorom

- Koristeći humor kao terapeutsko sredstvo, donosimo dozu terapije djeci, ali i odraslima, starijima i nemoćnima koji su smješteni u stacionarima. Doktorica na Odjelu za dječje bolesti SKB Mostar Vesna Brkić kazala je kako u ovom konfuznom vremenu organizacija kao što su Crveni nosovi doprinosi boljem raspoloženju u bolnicama, i djece i odraslih.

- Ljudima je potreban smijeh kako bi malo odagnali svakodnevne probleme i brige, istaknula je doktorica Brkić. Organizacija “Crveni nosovi” dio je međunarodne organizacije “Red Noses Clowndoctors International” koja okuplja deset partnerskih zemalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije