JEDNOSTAVNA ZIMNICA

Kisele paprike bez kuhanja

Kisele paprike bez kuhanja
15.10.2021.
u 12:22
Pogledaj originalni članak

Sastojci:
 10 kg paprike
 400 g šećera
 250 g soli
 1 vinobran
 1 litra octa

Priprema:

Paprike oprati, osloboditi sjemenki, izrezati na osmine (onako kako ih želite vidjeti u svom tanjuru!)
Šećer, sol i vinobran pomiješati u posebnoj posudi.
Paprike staviti veću plastičnu posudu, pa ih ravnomjerno posuti mješavinom šećera, soli i vinobrana, a zatim zaliti octom.
Temeljito izmiješati, objema rukama.
Pokriti čistim kuhinjskim krpama i učvrstiti rubove (zaštita od prašine, komaraca…).
Tijekom 24 sata 4-5 puta temeljito promiješati.
Slagati u boce.
Zaliti tekućinom koju je paprika pustila i koja se nalazi na dnu plastične posude.
Staviti plastični "pritiskivač" i zatvoriti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.