sjednica

Kadrovska rješenja Vlade FBiH

Kadrovska rješenja Vlade FBiH
31.10.2017.
u 13:07
Pogledaj originalni članak

Za punomoćnike koji će je zastupati na skupštinama gospodarskih društava Federalna vlada u utorak je ovlastila Ernesta Đonku (JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo) i Fahrudina Smailagića (Igman d.d. Konjic).

Također, data je prethodna suglasnost za imenovanje Suvada Alispahića i Igora Josipovića za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora Sarajevoputevi d.d. Sarajevo do okončanja natječajne procedure, a najduže do tri mjeseca, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Nakon razmatranja informacije o natječajnoj proceduri za izbor i nominiranje za imenovanje članova Nadzornog odbora Sarajevoputevi d.d. Sarajevo, Vlada je obustavila natječajnu proceduru po javnom natječaju za izbor i nominiranje za imenovanje članova nadzornih odbora u privrednim društvima s učešćem državnog kapitala u kojima nadležnosti Federacije BiH vrši Vlada FBiH za devet gospodarskih društava koja su u resornoj nadležnosti Federalnog ministarstva prometa i veza u dijelu koji se odnosi na izbor i nominiranje za imenovanje dva člana Nadzornog odbora Sarajevoputevi d.d. Sarajevo.

U informaciji je navedeno da je, s obzirom da je od donošenja ovih odluka proteklo više od godine i da procedura nije okončana, najbolje obnoviti postupak za izbor članova nadzornog odbora. S tim u vezi, Vlada je danas donijela odluke o raspisivanju javnog natječaja i o utvrđivanju kriterija za izbor i nominiranje za imenovanje članova Nadzornog odbora u Sarajevoputevi d.d. Sarajevo, te utvrdila tekst obavještenja o poništavanju javnog natječaja za izbor i nominiranje za imenovanje članova nadzornih odbora u gospodarskim društvima s učešćem državnog kapitala u kojim nadležnosti Federacije BiH koje vrši Vlada FBiH i ponovnom raspisivanju javnog natječaja za izbor i nominiranje za imenovanje članova Nadzornog odbora u Sarajevoputevi d.d. Sarajevo.

Federalna vlada izmijenila je Rješenje o imenovanju člana i zamjenskog člana Interresorne radne grupe za izradu Trećeg periodičnog izvještaja Bosne i Hercegovine o implementaciji Međunarodne konvencije o pravima radnika migranata i članova njihovih obitelji. Tom izmjenom, umjesto Josipa Pranjkovića, za zamjenskog člana Interresorne radne grupe imenovana je Jasmina Babić Khechan.

Osim toga, Federalna vlada donijela je rješenja o prijedlozima za imenovanje Maria Dragičevića i Borisa Crnokića za članove Upravnog odbora Nezavisnog operatora sustava u Bosni i Hercegovini iz Federacije BiH, na mandatno razdoblje od pet godina. Ove prijedloge glasanjem prihvaća ili odbija Vijeće ministara BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.