sjednica

Kadrovska rješenja Vlade FBiH

Vlada FBiH
31.10.2017.
u 13:07

Za punomoćnike koji će je zastupati na skupštinama gospodarskih društava Federalna vlada u utorak je ovlastila Ernesta Đonku (JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo) i Fahrudina Smailagića (Igman d.d. Konjic).

Također, data je prethodna suglasnost za imenovanje Suvada Alispahića i Igora Josipovića za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora Sarajevoputevi d.d. Sarajevo do okončanja natječajne procedure, a najduže do tri mjeseca, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Nakon razmatranja informacije o natječajnoj proceduri za izbor i nominiranje za imenovanje članova Nadzornog odbora Sarajevoputevi d.d. Sarajevo, Vlada je obustavila natječajnu proceduru po javnom natječaju za izbor i nominiranje za imenovanje članova nadzornih odbora u privrednim društvima s učešćem državnog kapitala u kojima nadležnosti Federacije BiH vrši Vlada FBiH za devet gospodarskih društava koja su u resornoj nadležnosti Federalnog ministarstva prometa i veza u dijelu koji se odnosi na izbor i nominiranje za imenovanje dva člana Nadzornog odbora Sarajevoputevi d.d. Sarajevo.

U informaciji je navedeno da je, s obzirom da je od donošenja ovih odluka proteklo više od godine i da procedura nije okončana, najbolje obnoviti postupak za izbor članova nadzornog odbora. S tim u vezi, Vlada je danas donijela odluke o raspisivanju javnog natječaja i o utvrđivanju kriterija za izbor i nominiranje za imenovanje članova Nadzornog odbora u Sarajevoputevi d.d. Sarajevo, te utvrdila tekst obavještenja o poništavanju javnog natječaja za izbor i nominiranje za imenovanje članova nadzornih odbora u gospodarskim društvima s učešćem državnog kapitala u kojim nadležnosti Federacije BiH koje vrši Vlada FBiH i ponovnom raspisivanju javnog natječaja za izbor i nominiranje za imenovanje članova Nadzornog odbora u Sarajevoputevi d.d. Sarajevo.

Federalna vlada izmijenila je Rješenje o imenovanju člana i zamjenskog člana Interresorne radne grupe za izradu Trećeg periodičnog izvještaja Bosne i Hercegovine o implementaciji Međunarodne konvencije o pravima radnika migranata i članova njihovih obitelji. Tom izmjenom, umjesto Josipa Pranjkovića, za zamjenskog člana Interresorne radne grupe imenovana je Jasmina Babić Khechan.

Osim toga, Federalna vlada donijela je rješenja o prijedlozima za imenovanje Maria Dragičevića i Borisa Crnokića za članove Upravnog odbora Nezavisnog operatora sustava u Bosni i Hercegovini iz Federacije BiH, na mandatno razdoblje od pet godina. Ove prijedloge glasanjem prihvaća ili odbija Vijeće ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?