ŽO HDZ BIH HNŽ:

Kadrovi SDA u HNŽ-u blokadama ugrozili funkcioniranje Županije i doveli u pitanje projekte

Kadrovi SDA u HNŽ-u blokadama ugrozili funkcioniranje Županije i doveli u pitanje projekte
27.09.2019.
u 09:32
Pogledaj originalni članak

Županijski odbor HDZ BIH Hercegovačko-neretvanske županije oglasio se oko priopćenja županijskog odbora SDA Hercegovačko-neretvanske županije koje je objavljeno jučer u nekim medijima. 

- Kadrovi SDA u HNŽ-u, ne samo da su blokadama ugrozili normalno funkcioniranje Županije nego su doveli u pitanje projekte kao što je izgradnja Klinike za dječje bolesti SKB Mostar. Prisjetimo se još uvijek aktualne blokade Skupštine županije, blokade u imenovanju ravnatelja policije MUP HNŽ, ucjene oko imenovanja pojedinih čelnih ljudi zavoda i fondova i mnogih drugih važnih pitanja kao što su opstrukcija u donošenju Zakona o zaštiti obitelji sa djecom, Zakona o šumama, funkcioniranje turističke djelatnosti. Malen je izborni kapacitet SDA u ovoj županiji, a podugačak popis pitanja koje blokiraju već duže vrijeme, priopćeno je iz ŽO HDZ BIH HNŽ.

- Izreći tvrdnju kako je ministar financija Adnan Faladžić jedan od najzaslužnijih osoba u procesu dobivanja sredstava Saudijskog fonda za zdravstveni sustav HNŽ-a predstavlja grubu laž i pokušaj obmane javnosti. Činjenica je kako je trenutni ministar financija u vrijeme dok smo pregovarali i donosili odluke o spomenutim kreditnim sredstvima sjedio u Službi za zapošljavanje HNŽ i zbrajao nezaposlene u Konjicu. Kreditna sredstva su odobrene sredinom 2014. godine, a spomenuti ministar ne samo da nije sudjelovao u ovome procesu kada je glavnina sporazuma dogovorena nego vjerojatno nije znao za ovaj projekt, ističe se u priopćenju. 

- Javnost ove županije mora znati kako je njegova suglasnost formalno pitanje, te da je cijeli projekt već godinu dana zablokiran u ladici njegovog radnog stola. Njegova jedina zasluga je što se zakočio ovaj projekt te da se djeca još uvijek liječe u neuvjetnim prostorima. I naravno kad zamjenik predsjedatelja Skupštine Tomislav Martinović traži od te osobe odgovor i objašnjenje zašto je sve zakočio, javlja se ŽO SDA u pokušaju da obrani opstrukciju i zloporabu položaja svog ministar financija tvrdnjom kako je to ta "državotvorna politika", navode se u priopćenju. 

Iz ŽO HDZ BIH HNŽ pozivaju sve ministre u Vladi županije HNŽ da u skladu sa zakonom i preuzetim obvezama od strane Skupštine HNŽ izvršavaju svoje zadaće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.