desert

JOŠ SOČNIJI ČUPAVCI UZ JEDAN MALI TRIK: Mekani biskvit natopljen čokoladom i uvaljan u kokos, ali ima još nešto

Foto: stvarukusa.rs
JOŠ SOČNIJI ČUPAVCI UZ JEDAN MALI TRIK: Mekani biskvit natopljen čokoladom i uvaljan u kokos, ali ima još nešto
21.10.2021.
u 19:24
Pogledaj originalni članak

Prva asocijacija na kokose i kolače jesu čupavci. Recepti za čupavce su većinom isti, s malim razlikama u sastojcima, ali bez obzira hoćete li dodati neki sastojak više ili manje, ovaj ukusni kolač će se uvijek naći na vašoj trpezi, piše Stvarukusa.

Sastojci:

Tijesto:

3 jaja
100g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
100ml ulja
100ml mlieka
190g brašna
1 kašičica praška za pecivo

Preljev:

300ml mlijeka
100g crne čokolade
200ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
100g kokosovog brašna ili više po potrebi

Priprema:

Mikserom umutite jaja, sol, šećer i vanilin šećer, sve dok smjesa ne postane svijetla i udvostruči se. Zatim dodajte mlijeko i ulje i kratko umutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, to isto kratko umutite, samo onoliko dok se smjesa ne sjedini.
Tijesto rasporedite u plehu dimenzija 25x23cm obloženim pek papirom, može i manji i pecite 20min na 180 stupnjeva.

Čim se kolač ispeče, u jednu posudu stavite sve sastojke za preljev i zagrijavajte dok se sve ne istopi, ali ne da vrije. 

Od toga odvojite polovicu i stavite sa strane za prelivanje. Ispečen kolač izvadite iz kalupa i sjecite na kockice željene veličine i to dok je još topal. Kockice umakati u tekućinu te ih potom uvaljajte u kokos i redajte u posudu. Odmah se mogu jesti.

Bonus trik: 
Za serviranje isjecite čupavac po dijagonali i prelijte prelivom koji ste odvojili prije umakanja. Preljev bude odličan i sutradan, samo treba promješati prije serviranja i po želji zagrijati malo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.