vremenska prognoza

Još koji dan natprosječno toplo, od 8. siječnja hladnije

Još koji dan natprosječno toplo, od 8. siječnja hladnije
02.01.2024.
u 16:38
Do 7. siječnja vrijednosti temperature zraka bit će iznad prosječnih za ovo razdoblje, u Hercegovini od 5 do 10 °C
Pogledaj originalni članak

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu za razdoblje od dva tjedna, do 15. siječnja 2024. Kako su istaknuli, tijekom prvih 15 dana ove godine očekuje se nestabilno vrijeme s povremenim i slabim oborinama. Uz natprosječnu toplinu sve do 7. siječnja dominirat će kiša u većini područja. Doći će do prodora hladnije zračne mase koja će uvjetovati i značajniju promjenu temperaturnog režima, zbog čega se i vrijednosti temperatura zraka očekuju u granicama uobičajenih za ovo doba godine. Kiša će prelaziti u slabu susnježicu i snijeg od 8. siječnja i zadržat će se do kraja prognoznog razdoblja. Do 7. siječnja vrijednosti temperature zraka bit će iznad prosječnih za ovo razdoblje, jutra prohladna s temperaturama zraka od -3 do 2 °C na planinama i visoravnima jugozapadne, središnje i istočne Bosne te od 4 do 9 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 5 do 10 °C. Danju u Bosni većinom do 14 °C, u Hercegovini do 17 °C. Nešto niže vrijednosti temperature zraka u granicama prosječnih očekuju se od 8. siječnja do kraja prognoznog razdoblja. Minimalne temperature zraka u Bosni od -5 do 0, u Hercegovini od 1 do 6, maksimalne u Bosni do 5, u Hercegovini do 9 °C.

Prema kratkoročnoj prognozi, u srijedu će u BiH biti pretežito oblačno i vjetrovito sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Tijekom dana doći će do postupnog prestanka oborina. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a najviša dnevna od 8 do 14 °C.

U četvrtak će biti umjereno ili pretežito oblačno, ali i dalje vjetrovito. Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 °C.

U petak umjereno do pretežito oblačno vrijeme, poslijepodne i krajem dana s kišom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 14 °C. U subotu će biti umjereno do pretežito oblačno i dalje vjetrovito s kišom. Više oborina očekuje se na jugu. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 °C. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.